За нас

 

Ученическа занималня Слънчице е създадена, за да подпомага родителите в отглеждането, възпитанието и образованието на децата им.

Приоритет в нашата работа е индивидуалният подход към всеки един ученик, като се стараем да насърчаваме развитието на индивидуалните дарби и насочености.

Занималнята предлага:

 • Индивидуален подход.
 • Занимания и подготовка по включените в учебната програма предмети.
 • Подготовка на домашните работи и уроците от училище.
 • Допълнителни упражнения и тестове.
 • Отдих и игри.
 • Разширяване на познанията и мирогледа на учениците, посредством използването на иновативни и интерактивни методи на преподаване.
 • Целодневни занимания.
 • Възможност за допълнително езиково обучение по английски език.
 • Възможност за провеждане на допълнителни курсове и семинари в съботните и неделни дни.

Благодарение на използваните иновативни методи на обучение – Вашето дете ще има възможността да усвои много по-бързо и лесно учебния материал от училище.

В занималнята Вашето дете ще получи специално отношение, индивидуален подход и подкрепа в изграждането му като Хармонично развита Личност.

 

За учебната 2018/2019 година сме подготвили и много любопитни и интересни за нашите ученици занимания.

 

С помощта на специално разработени авторски модули, чрез метода на играта ще спомогнем за изграждането на полезни за учениците знания и умения, които са част от ключовите компетентностите на XXI век. Към момента същите не са заложени в учебните програми на българските училища.

През учебната година всяка седмица ще имаме по 1 едно занятие от модулите, в което ще си пътешестваме около света, ще управляваме телевизии, театри, кина, ще изобретяваме разни джаджи, ще програмираме и създаваме игри.

Веднъж седмично ще провеждаме специален Урок по Въведение в Програмирането.

Ние, в Ученическа занималня Слънчице, се стараем да възпламеним любопитството в учениците да търсят, изпробват, учат и опознават средата около тях. Стараем се да акцентираме и развием силните страни и дарби на всеки наш ученик, но и да провокираме желанието за търсене и усвояване на нови знания и умения.

Поставянето на ученика в центъра и уважението на неговата личност е основен приоритет в работата ни.

За нас уважението надхвърля границите на добрите обноски и любезното отношение към ученика и се пренася в сферата на предоставянето на възможно най-добрите условия и възможности за учене и всеобхватно развитие.

В тази връзка, винаги се стараем да подобряваме подкрепящата среда, в която учениците ни учат и се развиват.

Разширяване на познанията и мирогледа на учениците, както и укрепване на тяхната физическа форма са само част от акцентите в работата ни.

 

Първоначално стартирала със самостоятелен курс по Програмиране и роботика за ученици 1-4 клас в Ученическа занималня Слънчице,  през настоящата година Академията по Програмиране и Роботика за ученици Слънчице се обособи като самостоятелен образователен център с бази в град София, град Перник и село Рударци.

Радваме се, че от началото на новата учебна година Академията ще може да предложи своите авторски  разработени курсове на повече деца.

Разширени са и възможностите за участие в курсовете ни – в присъствена и неприсъствена /дистанционна/ форма на обучение.

Преподавателският екип на Академията е изграден от високообразовани и мотивирани специалисти, които притежават способността да провокират Вашите деца да покажат най-доброто от себе си.

Специално за Родителите и Учителите сме разработили Рубриката „Пътеводител на обучителя“.

През новата учебна година ще предложим още приятни изненади за учениците ни, с които ще Ви запознаем през месец септември.

 

Мотото ни гласи: „За нас хармоничното развитие на Децата е важно! А за Вас?“

В Ученическа занималня „Слънчице“ се стараем да осигурим възможно най-добрите условия за учене на учениците. Дълбоко вярваме и сме убедени, че грижата за младото поколение е грижа за бъдещето.

 

Работно време:

 • В дните от Понеделник до Петък стартираме работа в 7.30 ч. и сме до 18.30 ч.
 • Заниманията в Събота и Неделя са с предварителна уговорка.

 

Курсове, които организираме:

 

Специално за Родителите и Учителите сме разработили Рубриката на д-р Георги Христов „Пътеводител на обучителя“.

 

Блог Наука-та подкрепя мисията на Ученическа занималня „Слънчице“.